Huvudstad i Zambia är Lusaka

Fakta Lusaka

Valuta: Kwacha (valutakod: ZMK)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Lusaka Airport

Fakta Zambia

Kontinent: Afrika
Språk: engelska
Befolkning: 12,0 miljoner
Nationaldag: 24 oktober
Yta (km2): 752 600
Internetdomän: zm

Zambias flagga

Lusaka

Funderar du på att boka en resa till Zambia? Huvudstaden Lusaka är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Lusaka det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Lusaka behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Lusaka året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Lusaka.

Zambia

Har du besökt Zambia? Om inte så har du något att se fram emot! Zambia med huvudstaden Lusaka är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.