Huvudstad i Wallis och Futunaöarna är Mata-Utu

Fakta Mata-Utu

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Wallis Island Airport

Fakta Wallis och Futunaöarna

På engelska: Wallis and Futuna Islands
Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 15 500
Nationaldag: 14 juli
Yta (km2): 142
Internetdomän: wf

Wallis och Futunaöarnas flagga

Mata-Utu

Planerar du en resa till Mata-Utu i Wallis och Futunaöarna? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Mata-Utu så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Mata-Utu brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Mata-Utu är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Wallis och Futunaöarna

Har du bokat en resa till Wallis och Futunaöarna eller till Mata-Utu och söker mer information? Läs på lite om landet och Mata-Utu inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.