Huvudstad i Vitryssland är Minsk

Fakta Minsk

Valuta: Vitrysk Rubel (valutakod: BYR)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 1,8 miljoner
Flygplatser: Minsk Intl 1 Airport, Minsk Intl 2 Airport
Järnvägsstationer: Minsk Terminal
Longitude, Latitude: 27.5766, 53.9678

Fakta Vitryssland

På engelska: Belarus
Kontinent: Europa
Språk: vitryska och ryska
Befolkning: 9,7 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 7 mars
Angränsande länder: Ryssland, Ukraina, Polen, Litauen, Lettland
Yta (km2): 207 600
Internetdomän: by
Longitude, Latitude: 27.9534, 53.7098

Vitrysslands flagga

Minsk

Funderar du på att boka en resa till Vitryssland? Huvudstaden Minsk är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Minsk det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Minsk behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Minsk året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Minsk.

Vitryssland

Ska du besöka Vitryssland (Europa)? Vitryssland är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Minsk.