Huvudstad i Vietnam är Hanoi

Fakta Hanoi

Valuta: Vatu (valutakod: VUV)
Tidsskillnad: Tio timmar före Sverige
Befolkning: 1,5 miljoner
Flygplatser: Noi Bai Intl

Fakta Vietnam

Kontinent: Asien
Språk: engelska och franska
Befolkning: 88 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 9 februari
Angränsande länder: Kina, Laos, Kambodja
Yta (km2): 331 700
Internetdomän: vn

Vietnams flagga

Hanoi

Hanoi är huvudstad i Vietnam, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Hanoi. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Hanoi. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Hanoi. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Hanoi, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Vietnam

Vietnam i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Hanoi, som för många är resans kulturella höjdpunkt.