Huvudstad i Vatikanstaten är Vatikanstaden

Fakta Vatikanstaden

På engelska: Vatican City
Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 821
Flygplatser:
Longitude, Latitude: 12.4534, 41.9029
Mer om Vatikanstaden: Hemsida Vatikanstaden

Fakta Vatikanstaten

På engelska: Vatican City
Kontinent: Europa
Språk: italienska, latin
Befolkning: 800
Statsskick: absolut valmonarki
Nationaldag: 24 april
Angränsande länder: Italien
Yta (km2): 0,44
Internetdomän: va
Longitude, Latitude: 12.4534, 41.9029

Vatikanstatens flagga

Vatikanstaden

Funderar du på att boka en resa till Vatikanstaten? Huvudstaden Vatikanstaden är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Vatikanstaden det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Vatikanstaden behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Vatikanstaden året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Vatikanstaden.

Vatikanstaten

Vatikanstaten är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Vatikanstaden är ett givet besök under resan.