Huvudstad i Västsahara är Al-Ayun (inofficiellt)

Fakta Al-Ayun (inofficiellt)

På engelska: El Aaiún
Valuta: Marockansk Dirhem (valutakod: MAD)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Befolkning: 188000
Flygplatser:
Longitude, Latitude: -13.1250, 26.8583

Fakta Västsahara

På engelska: Western Sahara
Kontinent: Afrika
Språk: arabiska
Befolkning: 490 000
Statsskick: president
Nationaldag: 6 januari
Angränsande länder: Marocko, Algeriet, Mauretanien
Yta (km2): 266
Internetdomän: eh
Longitude, Latitude: -12.8858, 24.2155

Västsaharas flagga

Al-Ayun (inofficiellt)

Funderar du på att boka en resa till Västsahara? Huvudstaden Al-Ayun (inofficiellt) är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Al-Ayun (inofficiellt) det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Al-Ayun (inofficiellt) behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Al-Ayun (inofficiellt) året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Al-Ayun (inofficiellt).

Västsahara

Har du bokat en resa till Västsahara eller till Al-Ayun (inofficiellt) och söker mer information? Läs på lite om landet och Al-Ayun (inofficiellt) inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.