Huvudstad i Vanuatu är Port Vila

Fakta Port Vila

Valuta: Tala (valutakod: WST)
Tidsskillnad: Tolv timmar efter Sverige
Flygplatser: Bauerfield Airport

Fakta Vanuatu

Kontinent: Oceanien
Språk: engelska och samoanska
Befolkning: 230 000
Nationaldag: 30 juli
Yta (km2): 12 200
Internetdomän: vu

Vanuatus flagga

Port Vila

Planerar du en resa till Port Vila i Vanuatu? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Oceanien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Port Vila så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Port Vila brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Port Vila är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Vanuatu

Ska du besöka Vanuatu (Oceanien)? Vanuatu är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Port Vila.