Huvudstad i Uzbekistan är Tasjkent

Fakta Tasjkent

På engelska: Tashkent
Valuta: Sum (valutakod: UZS)
Tidsskillnad: Fyra timmar före Sverige
Flygplatser: Vostochny Airport

Fakta Uzbekistan

Kontinent: Asien
Språk: uzbekiska
Befolkning: 27 miljoner
Nationaldag: 9 januari
Yta (km2): 447 400
Internetdomän: uz

Uzbekistans flagga

Tasjkent

Tasjkent är huvudstad i Uzbekistan, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Tasjkent. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Tasjkent. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Tasjkent. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Tasjkent, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Uzbekistan

Ska du besöka Uzbekistan (Asien)? Uzbekistan är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Tasjkent.