Huvudstad i USA är Washington D.C.

Fakta Washington D.C.

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Från sex timmar till elva timmar efter Sverige
Befolkning: 560 000
Flygplatser: R Reagan National, Dulles International, Baltimore

Fakta USA

Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 304 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 7 april
Angränsande länder: Kanada, Mexiko
Yta (km2): 9,6 miljoner
Internetdomän: us

USAs flagga

Washington D.C.

Washington D.C. är huvudstad i USA, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Washington D.C.. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Washington D.C.. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Washington D.C.. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Washington D.C., så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

USA

Ska du besöka USA (Nordamerika)? USA är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Washington D.C..

Resa till Cape Cod

Den vackra halvön strax söder om Boston är ett av amerikanarnas egna favoritresmål under sommaren, läs mer om resa till Cape Cod här.

Golfsemester i USA

Det finns inget land i världen som har så många golfbanar som USA och möjligheterna till bra golf är mer eller mindre oändliga. Läs mer på golfresa-till.com om golfresor till USA.