Huvudstad i Uruguay är Montevideo

Fakta Montevideo

Valuta: peso (valutakod: UYU)
Tidsskillnad: Fyra timmar efter Sverige
Befolkning: 1,4 miljoner
Flygplatser: Carrasco Airport

Fakta Uruguay

Kontinent: Sydamerika
Språk: spanska
Befolkning: 3,4 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 25 augusti
Angränsande länder: Brasilien, Argentina
Yta (km2): 176 200
Internetdomän: uy

Uruguays flagga

Montevideo

Funderar du på att boka en resa till Uruguay? Huvudstaden Montevideo är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Montevideo det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Montevideo behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Montevideo året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Montevideo.

Uruguay

Ska du besöka Uruguay (Sydamerika)? Uruguay är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Montevideo.