Huvudstad i Ungern är Budapest

Fakta Budapest

Valuta: Forint (valutakod: HUF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 1,7 miljoner
Flygplatser: Ferihegy Airport
Longitude, Latitude: 19.0408, 47.4984

Fakta Ungern

På engelska: Hungary
Kontinent: Europa
Språk: ungerska
Befolkning: 10,1 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 20 augusti
Angränsande länder: Slovakien, Rumänien, Ukraina, Serbien, Kroatien, Slovenien, Österrike
Yta (km2): 93 000
Internetdomän: hu
Longitude, Latitude: 19.5033, 47.1625

Ungerns flagga

Budapest

Funderar du på att boka en resa till Ungern? Huvudstaden Budapest är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Budapest det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Budapest behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Budapest året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Budapest.

Ungern

Ska du besöka Ungern (Europa)? Ungern är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Budapest.