Huvudstad i Ukraina är Kiev

Varning!

UD varnar för resor till Ukraina!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Kiev

Valuta: Hryvnia (valutakod: UAH)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 2,7 miljoner
Flygplatser: Zhulhany, Borispol

Fakta Ukraina

På engelska: Ukraine
Kontinent: Europa
Språk: ukrainska
Befolkning: 46 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 24 augusti
Angränsande länder: Ryssland, Polen, Slovakien, Ungern, Rumänien, Moldavien
Yta (km2): 603 700
Internetdomän: ua

Ukrainas flagga

Kiev

Vill du veta mer om Kiev i Ukraina? Kiev är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Kiev under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Kiev.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Ukraina

Ukraina är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Kiev är ett givet besök under resan.