Huvudstad i Tyskland är Berlin

Fakta Berlin

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 3,5 miljoner
Flygplatser: Schoenefeld, Tegel, Tempelhof
Longitude, Latitude: 13.4115, 52.5235
Mer om Berlin: Hemsida Berlin

Fakta Tyskland

På engelska: Germany
Kontinent: Europa
Språk: tyska
Befolkning: 82 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 10 mars
Angränsande länder: Danmark, Polen, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Frankrike, Luxemburg, Nederländerna, Belgien
Yta (km2): 357 000
Internetdomän: de
Longitude, Latitude: 10.4515, 51.1657

Tysklands flagga

Berlin

Vill du veta mer om Berlin i Tyskland? Berlin är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Berlin under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Berlin.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Tyskland

Har du bokat en resa till Tyskland eller till Berlin och söker mer information? Läs på lite om landet och Berlin inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.