Huvudstad i Tuvalu är Fongafale

Fakta Fongafale

Valuta: Australisk dollar (valutakod: AUD)
Tidsskillnad: Elva timmar före Sverige
Flygplatser: Funafuti Atol International

Fakta Tuvalu

Kontinent: Oceanien
Språk: engelska
Befolkning: 11 992
Nationaldag: 10 januari
Yta (km2): 26
Internetdomän: tv

Tuvalus flagga

Fongafale

Funderar du på att boka en resa till Tuvalu? Huvudstaden Fongafale är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Fongafale det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Fongafale behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Fongafale året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Fongafale.

Tuvalu

Ska du besöka Tuvalu (Oceanien)? Tuvalu är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Fongafale.