Huvudstad i Turkmenistan är Asjchabad

Fakta Asjchabad

Valuta: Manat (valutakod: TMM)
Tidsskillnad: Fyra timmar före Sverige
Flygplatser: Ashgabat Airport

Fakta Turkmenistan

Kontinent: Asien
Språk: turkmeniska
Befolkning: 5,0 miljoner
Nationaldag: 27 oktober
Yta (km2): 488 100
Internetdomän: tm

Turkmenistans flagga

Asjchabad

Funderar du på att boka en resa till Turkmenistan? Huvudstaden Asjchabad är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Asjchabad det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Asjchabad behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Asjchabad året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Asjchabad.

Turkmenistan

Har du besökt Turkmenistan? Om inte så har du något att se fram emot! Turkmenistan med huvudstaden Asjchabad är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.