Huvudstad i Tunisien är Tunis

Varning!

UD varnar för resor till Tunisien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Tunis

Valuta: Tunisisk dinar (valutakod: TND)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 700 000
Flygplatser: Carthage Airport

Fakta Tunisien

På engelska: Tunisia
Kontinent: Afrika
Språk: franska och arabiska
Befolkning: 10,4 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 20 mars
Angränsande länder: Algeriet, Libyen
Yta (km2): 163 600
Internetdomän: tn

Tunisiens flagga

Tunis

Funderar du på att boka en resa till Tunisien? Huvudstaden Tunis är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Tunis det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Tunis behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Tunis året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Tunis.

Tunisien

Tunisien i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Tunis, som för många är resans kulturella höjdpunkt.

Golf i Tunisien

Läs mer på golfresa-till.com om möjligheterna att spela golf i Tunisien.