Huvudstad i Tonga är Nuku'alofa

Fakta Nuku'alofa

Valuta: Pa'Anga (valutakod: TOP)
Tidsskillnad: Tolv timmar före Sverige
Flygplatser: Tongatapu International

Fakta Tonga

Kontinent: Oceanien
Språk: engelska
Befolkning: 120 000
Nationaldag: 6 april
Yta (km2): 747
Internetdomän: to

Tongas flagga

Nuku'alofa

Nuku'alofa är huvudstad i Tonga, Oceanien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Nuku'alofa. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Nuku'alofa. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Nuku'alofa. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Nuku'alofa, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Tonga

Tonga i Oceanien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Nuku'alofa, som för många är resans kulturella höjdpunkt.