Huvudstad i Togo är Lomé

Varning!

UD varnar för resor till Togo!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Lomé

Valuta: CFA-franc (valutakod: XOF)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Lome Airport

Fakta Togo

Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 6,6 miljoner
Nationaldag: 27 april
Yta (km2): 56 800
Internetdomän: tg

Togos flagga

Lomé

Vill du veta mer om Lomé i Togo? Lomé är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Lomé under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Lomé.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Togo

Har du bokat en resa till Togo eller till Lomé och söker mer information? Läs på lite om landet och Lomé inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.