Huvudstad i Thailand är Bangkok

Varning!

UD varnar för resor till Thailand!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Bangkok

Valuta: Baht (valutakod: THB)
Tidsskillnad: Sex timmar före Sverige
Befolkning: 5,5 miljoner (exkl. förstäder)
Flygplatser: Suvarnabhumi Airport, Don Muang Airport

Fakta Thailand

Kontinent: Asien
Språk: thai
Befolkning: 63 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 12 maj
Angränsande länder: Myanmar (Burma), Laos, Kambodja, Malaysia
Yta (km2): 513 100
Internetdomän: th

Thailands flagga

Bangkok

Planerar du en resa till Bangkok i Thailand? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Bangkok så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Bangkok brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Bangkok är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Thailand

Har du bokat en resa till Thailand eller till Bangkok och söker mer information? Läs på lite om landet och Bangkok inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.

Golfresor till Thailand

Thailand är kanske svenskarnas absolut populäraste resmål just nu och väder och klimat gör förhållandena optimala för golf under svensk vintertid. Läs mer på golfresa-till.com om golfresor till Thailand.