Huvudstad i Tadzjikistan är Dusjanbe

Fakta Dusjanbe

Valuta: Somoni (valutakod: TJS)
Tidsskillnad: Fyra timmar före Sverige
Flygplatser: Dushanbe Airport

Fakta Tadzjikistan

På engelska: Tajikistan
Kontinent: Asien
Språk: tadzjikiska
Befolkning: 6,8 miljoner
Nationaldag: 9 september
Yta (km2): 143 100
Internetdomän: tj

Tadzjikistans flagga

Dusjanbe

Funderar du på att boka en resa till Tadzjikistan? Huvudstaden Dusjanbe är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Dusjanbe det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Dusjanbe behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Dusjanbe året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Dusjanbe.

Tadzjikistan

Har du besökt Tadzjikistan? Om inte så har du något att se fram emot! Tadzjikistan med huvudstaden Dusjanbe är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.