Huvudstad i Syrien är Damaskus

Varning!

UD varnar för resor till Syrien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Damaskus

På engelska: Damascus
Valuta: Syriskt pund (valutakod: SYP)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Damascus International

Fakta Syrien

På engelska: Syria
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 20,0 miljoner
Nationaldag: 17 april
Yta (km2): 18 500
Internetdomän: sy

Syriens flagga

Damaskus

Damaskus är huvudstad i Syrien, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Damaskus. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Damaskus. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Damaskus. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Damaskus, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Syrien

Ska du besöka Syrien (Asien)? Syrien är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Damaskus.