Huvudstad i Sydkorea är Seoul

Fakta Seoul

Valuta: Sydkoreansk Won (valutakod: KRW)
Tidsskillnad: åtta timmar före Sverige
Flygplatser: Gimpo International, Incheon International

Fakta Sydkorea

På engelska: South Korea
Kontinent: Asien
Språk: koreanska
Befolkning: 48 miljoner
Nationaldag: 15 augusti
Yta (km2): 99 500
Internetdomän: kr

Sydkoreas flagga

Seoul

Vill du veta mer om Seoul i Sydkorea? Seoul är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Seoul under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Seoul.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Sydkorea

Sydkorea i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Seoul, som för många är resans kulturella höjdpunkt.