Huvudstad i Swaziland är Mbabane

Fakta Mbabane

Valuta: Lilangeni (valutakod: SZL)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Matsapha International

Fakta Swaziland

Kontinent: Afrika
Språk: engelska och siswati
Befolkning: 1,15 miljoner
Nationaldag: 9 juni
Yta (km2): 17 400
Internetdomän: sz

Swazilands flagga

Mbabane

Funderar du på att boka en resa till Swaziland? Huvudstaden Mbabane är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Mbabane det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Mbabane behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Mbabane året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Mbabane.

Swaziland

Ska du besöka Swaziland (Afrika)? Swaziland är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Mbabane.