Huvudstad i Sverige är Stockholm

Fakta Stockholm

Valuta: Svensk krona (valutakod: SEK)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 800 000 (exkl. förorter)
Flygplatser: Arlanda, Bromma, Skavsta, Vasteras Hasslo

Fakta Sverige

På engelska: Sweden
Kontinent: Europa
Språk: svenska
Befolkning: 9,2 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 6 juni
Angränsande länder: Norge, Finland
Yta (km2): 450 000
Internetdomän: se

Sveriges flagga

Stockholm

Funderar du på att boka en resa till Sverige? Huvudstaden Stockholm är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Stockholm det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Stockholm behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Stockholm året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Stockholm.

Sverige

Har du bokat en resa till Sverige eller till Stockholm och söker mer information? Läs på lite om landet och Stockholm inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.