Huvudstad i Surinam är Paramaribo

Fakta Paramaribo

Valuta: Surinam Gulden (valutakod: SRG)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Zanderij International, Zorg En Hoop

Fakta Surinam

På engelska: Suriname
Kontinent: Sydamerika
Språk: nederländska
Befolkning: 460 000
Nationaldag: 25 november
Yta (km2): 163 800
Internetdomän: sr

Surinams flagga

Paramaribo

Paramaribo är huvudstad i Surinam, Sydamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Paramaribo. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Paramaribo. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Paramaribo. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Paramaribo, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Surinam

Surinam i Sydamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Paramaribo, som för många är resans kulturella höjdpunkt.