Huvudstad i Sri Lanka är Colombo

Fakta Colombo

Valuta: Rupie (valutakod: LKR)
Tidsskillnad: Fyra och en halv timmar före Sverige
Befolkning: 650 000
Flygplatser: Bandaranayike International

Fakta Sri Lanka

Kontinent: Asien
Språk: singalesiska och tamil
Befolkning: 19,3 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 2 april
Yta (km2): 65 600
Internetdomän: lk

Sri Lankas flagga

Colombo

Planerar du en resa till Colombo i Sri Lanka? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Colombo så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Colombo brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Colombo är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Sri Lanka

Har du besökt Sri Lanka? Om inte så har du något att se fram emot! Sri Lanka med huvudstaden Colombo är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.