Huvudstad i Spanien är Madrid

Fakta Madrid

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 3,2 miljoner
Flygplatser: Barajas, Torrejon AFB
Järnvägsstationer: Camartin (norra stationen), Atocha (södra stationen)
Longitude, Latitude: -3.7033, 40.4167
Mer om Madrid: Hemsida Madrid

Fakta Spanien

På engelska: Spain
Kontinent: Europa
Språk: spanska
Befolkning: 45 miljoner
Statsskick: konstitutionell monarki
Nationaldag: 10 december
Angränsande länder: Portugal, Frankrike, Andorra, Gibraltar
Yta (km2): 506 000
Internetdomän: es
Longitude, Latitude: -3.7492, 40.4637

Spaniens flagga

Madrid

Madrid är huvudstad i Spanien, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Madrid. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Madrid. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Madrid. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Madrid, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Spanien

Ska du besöka Spanien (Europa)? Spanien är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Madrid.

Golfsemester i Spanien

Golf är stort i Spanien och det är svenskarnas golfdestination nummer ett på hösten och våren. Läs mer på golfresa-till.com om semester kombinerat med golf i Spanien. Ni kan även hitta mer detaljerad information om golfresor till Gran Canaria, Teneriffa, Malaga och Mallorca.