Huvudstad i Somalia är Mogadishu

Varning!

UD varnar för resor till Somalia!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Mogadishu

Valuta: Somalisk Shilling (valutakod: SOS)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Flygplatser: Mogadishu International

Fakta Somalia

Kontinent: Afrika
Språk: somaliska
Befolkning: 8,7 miljoner
Nationaldag: 7 januari
Yta (km2): 637 700
Internetdomän: so

Somalias flagga

Mogadishu

Vill du veta mer om Mogadishu i Somalia? Mogadishu är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Mogadishu under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Mogadishu.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Somalia

Somalia i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Mogadishu, som för många är resans kulturella höjdpunkt.