Huvudstad i Slovenien är Ljubljana

Fakta Ljubljana

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 300 000
Flygplatser: Brnik Airport

Fakta Slovenien

På engelska: Slovenia
Kontinent: Europa
Språk: slovenska och ungerska
Befolkning: 2,04 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 25 juni
Angränsande länder: Österrike, Kroatien, Ungern, Italien
Yta (km2): 20 300
Internetdomän: si

Sloveniens flagga

Ljubljana

Planerar du en resa till Ljubljana i Slovenien? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Ljubljana så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Ljubljana brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Ljubljana är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Slovenien

Har du besökt Slovenien? Om inte så har du något att se fram emot! Slovenien med huvudstaden Ljubljana är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.