Huvudstad i Slovakien är Bratislava

Fakta Bratislava

Valuta: Slovakisk krona (valutakod: SKK)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Ivanka Airport

Fakta Slovakien

På engelska: Slovakia
Kontinent: Europa
Språk: slovakiska
Befolkning: 5,4 miljoner
Nationaldag: 9 januari
Yta (km2): 49 000
Internetdomän: sk

Slovakiens flagga

Bratislava

Funderar du på att boka en resa till Slovakien? Huvudstaden Bratislava är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Bratislava det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Bratislava behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Bratislava året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Bratislava.

Slovakien

Har du besökt Slovakien? Om inte så har du något att se fram emot! Slovakien med huvudstaden Bratislava är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.