Huvudstad i Seychellerna är Victoria

Fakta Victoria

Valuta: Seychellisk Rupie (valutakod: SCR)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Befolkning: 25 000
Flygplatser: Seychelles International

Fakta Seychellerna

På engelska: Seychelles
Kontinent: Afrika
Språk: engelska och franska
Befolkning: 87 000
Statsskick: republik
Nationaldag: 18 juni
Yta (km2): 455
Internetdomän: sc

Seychellernas flagga

Victoria

Vill du veta mer om Victoria i Seychellerna? Victoria är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Victoria under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Victoria.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Seychellerna

Seychellerna är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Victoria är ett givet besök under resan.