Huvudstad i Serbien är Belgrad

Fakta Belgrad

På engelska: Belgrade
Valuta: dinar (valutakod: YUM)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 1,1 miljon
Flygplatser: Beograd Airport

Fakta Serbien

På engelska: Serbia
Kontinent: Europa
Språk: serbiska
Befolkning: 8,1 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 15 februari
Angränsande länder: Ungern, Rumänien, Montenegro, Bosnien och Hercegovina, Kroatien, Albanien
Yta (km2): 77 500
Internetdomän: rs

Serbiens flagga

Belgrad

Vill du veta mer om Belgrad i Serbien? Belgrad är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Belgrad under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Belgrad.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Serbien

Ska du besöka Serbien (Europa)? Serbien är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Belgrad.