Huvudstad i Saudiarabien är Riyadh

Fakta Riyadh

Valuta: Saudisk riyal (valutakod: SAR)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Befolkning: 4,4 miljoner
Flygplatser: King Khaled International

Fakta Saudiarabien

På engelska: Saudi Arabia
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 25 miljoner
Nationaldag: 23 september
Angränsande länder: Irak, Qatar, Förenade Arabemiraten, Jordanien, Kuwait, Oman, Yemen
Yta (km2): 2,2 miljoner
Internetdomän: sa

Saudiarabiens flagga

Riyadh

Funderar du på att boka en resa till Saudiarabien? Huvudstaden Riyadh är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Riyadh det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Riyadh behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Riyadh året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Riyadh.

Saudiarabien

Saudiarabien är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Riyadh är ett givet besök under resan.