Huvudstad i São Tomé och Príncipe är São Tomé  

Fakta São Tomé  

Valuta: Dobra (valutakod: STD)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Sao Tome Island Airport

Fakta São Tomé och Príncipe

På engelska: São Tomé and Príncipe
Kontinent: Afrika
Språk: portugisiska
Befolkning: 160 000
Nationaldag: 7 december
Angränsande länder: Egna öar
Yta (km2): 964
Internetdomän: st

São Tomé och Príncipes flagga

São Tomé  

Planerar du en resa till São Tomé   i São Tomé och Príncipe? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av São Tomé   så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i São Tomé   brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

São Tomé   är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

São Tomé och Príncipe

Ska du besöka São Tomé och Príncipe (Afrika)? São Tomé och Príncipe är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i São Tomé  .