Huvudstad i Sankta Helena är Jamestown

Fakta Jamestown

Valuta: Sankta Helena pund (valutakod: SHP)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Wideawake Field (Georgetown)

Fakta Sankta Helena

På engelska: Saint Helena
Kontinent: Afrika
Språk: engelska
Befolkning: 6 600
Nationaldag: Andra lördagen i juni
Yta (km2): 122
Internetdomän: sh

Sankta Helenas flagga

Jamestown

Funderar du på att boka en resa till Sankta Helena? Huvudstaden Jamestown är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Jamestown det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Jamestown behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Jamestown året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Jamestown.

Sankta Helena

Har du bokat en resa till Sankta Helena eller till Jamestown och söker mer information? Läs på lite om landet och Jamestown inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.