Huvudstad i San Marino är San Marino

Fakta San Marino

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: San Marino Airport

Fakta San Marino

Kontinent: Europa
Språk: Italienska
Befolkning: 31 000
Nationaldag: 9 mars
Angränsande länder: Italien
Yta (km2): 61
Internetdomän: sm

San Marinos flagga

San Marino

San Marino är huvudstad i San Marino, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka San Marino. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker San Marino. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i San Marino. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i San Marino, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

San Marino

Har du besökt San Marino? Om inte så har du något att se fram emot! San Marino med huvudstaden San Marino är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.