Huvudstad i Salomonöarna är Honiara

Fakta Honiara

Valuta: Salomondollar (valutakod: SBD)
Tidsskillnad: Tio timmar före Sverige
Flygplatser: Henderson International

Fakta Salomonöarna

På engelska: Salomon Islands
Kontinent: Oceanien
Språk: engelska
Befolkning: 500 000
Nationaldag: 6 januari
Angränsande länder: Egna öar
Yta (km2): 28 900
Internetdomän: sb

Salomonöarnas flagga

Honiara

Planerar du en resa till Honiara i Salomonöarna? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Oceanien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Honiara så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Honiara brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Honiara är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Salomonöarna

Salomonöarna är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Honiara är ett givet besök under resan.