Huvudstad i Saint Vincent och Grenadinerna är Kingstown

Fakta Kingstown

Valuta: Östkaribisk dollar (valutakod: XCD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: E. T. Joshua

Fakta Saint Vincent och Grenadinerna

På engelska: Saint Vincent and the Grenadines
Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 120 000
Nationaldag: 27 oktober
Yta (km2): 389
Internetdomän: vc

Saint Vincent och Grenadinernas flagga

Kingstown

Funderar du på att boka en resa till Saint Vincent och Grenadinerna? Huvudstaden Kingstown är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Kingstown det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Kingstown behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Kingstown året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Kingstown.

Saint Vincent och Grenadinerna

Saint Vincent och Grenadinerna är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Kingstown är ett givet besök under resan.