Huvudstad i Saint Lucia är Castries

Fakta Castries

Valuta: Östkaribisk dollar (valutakod: XCD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: George F.L.Charles, Hewanorra

Fakta Saint Lucia

Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 170 000
Nationaldag: 22 februari
Yta (km2): 539
Internetdomän: lc

Saint Lucias flagga

Castries

Planerar du en resa till Castries i Saint Lucia? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Castries så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Castries brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Castries är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Saint Lucia

Saint Lucia är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Castries är ett givet besök under resan.