Huvudstad i Saint Kitts och Nevis är Basseterre

Fakta Basseterre

Valuta: Östkaribisk dollar (valutakod: XCD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Robert L Bradshaw

Fakta Saint Kitts och Nevis

På engelska: Saint Kitts and Nevis
Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 50 000
Nationaldag: 19 september
Yta (km2): 261
Internetdomän: kn

Saint Kitts och Nevis flagga

Basseterre

Planerar du en resa till Basseterre i Saint Kitts och Nevis? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Basseterre så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Basseterre brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Basseterre är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Saint Kitts och Nevis

Saint Kitts och Nevis i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Basseterre, som för många är resans kulturella höjdpunkt.