Huvudstad i Saint-Pierre och Miquelon är Saint-Pierre  

Fakta Saint-Pierre  

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Fyra timmar efter Sverige
Flygplatser: Saint Pierre Airport

Fakta Saint-Pierre och Miquelon

På engelska: Saint Pierre and Miquelon
Kontinent: Nordamerika
Språk: franska
Befolkning: 6 125
Nationaldag: 14 juli
Yta (km2): 242
Internetdomän: pm

Saint-Pierre och Miquelons flagga

Saint-Pierre  

Funderar du på att boka en resa till Saint-Pierre och Miquelon? Huvudstaden Saint-Pierre   är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Saint-Pierre   det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Saint-Pierre   behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Saint-Pierre   året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Saint-Pierre  .

Saint-Pierre och Miquelon

Har du besökt Saint-Pierre och Miquelon? Om inte så har du något att se fram emot! Saint-Pierre och Miquelon med huvudstaden Saint-Pierre   är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.