Huvudstad i Rumänien är Bukarest

Fakta Bukarest

På engelska: Bucharest
Valuta: Rumänsk Leu (valutakod: RON)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 2 miljoner
Flygplatser: Baneasa, Otopeni International

Fakta Rumänien

På engelska: Romania
Kontinent: Europa
Språk: rumänska
Befolkning: 22 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 12 januari
Angränsande länder: Ukraina, Ungern, Moldavien, Bulgarien, Serbien
Yta (km2): 238 400
Internetdomän: ro

Rumäniens flagga

Bukarest

Funderar du på att boka en resa till Rumänien? Huvudstaden Bukarest är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Bukarest det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Bukarest behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Bukarest året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Bukarest.

Rumänien

Rumänien i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Bukarest, som för många är resans kulturella höjdpunkt.