Huvudstad i Puerto Rico är San Juan

Fakta San Juan

Valuta: US-dollar (valutakod: USD)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Luis Munoz Marin, Isla Grande

Fakta Puerto Rico

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska och engelska
Befolkning: 4,0 miljoner
Nationaldag: 25 juli
Yta (km2): 8 900
Internetdomän: pr

Puerto Ricos flagga

San Juan

Planerar du en resa till San Juan i Puerto Rico? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av San Juan så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i San Juan brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

San Juan är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Puerto Rico

Puerto Rico i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i San Juan, som för många är resans kulturella höjdpunkt.