Huvudstad i Portugal är Lissabon

Fakta Lissabon

På engelska: Lisbon
Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Befolkning: 520 000
Flygplatser: Lisboa Airport

Fakta Portugal

Kontinent: Europa
Språk: portugisiska
Befolkning: 10,7 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 6 oktober
Angränsande länder: Spanien
Yta (km2): 92 100
Internetdomän: pt

Portugals flagga

Lissabon

Planerar du en resa till Lissabon i Portugal? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Lissabon så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Lissabon brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Lissabon är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Portugal

Ska du besöka Portugal (Europa)? Portugal är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Lissabon.

Resa till Azorerna och São Miguel

Mitt i Atlanten ligger Azorerna, ett av svenskarnas populäraste vinterresmål på grund av sin vintervärme och vackra natur. Läs mer om resa till Azorerna och São Miguel här.

Golfresor till Portugal

Portugal är inte bara populärt som resmål för sol och bad. Läs mer på golfresa-till.com om golfresor till Portugal.