Huvudstad i Polen är Warszawa

Fakta Warszawa

På engelska: Warsaw
Valuta: Zloty (valutakod: PLN)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 1,6 miljoner
Flygplatser: Frederic Chopin Airport

Fakta Polen

På engelska: Poland
Kontinent: Europa
Språk: polska
Befolkning: 38 miljoner
Nationaldag: 5 mars
Angränsande länder: Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ukraina, Vitryssland, Litauen
Yta (km2): 312 700
Internetdomän: pl

Polens flagga

Warszawa

Warszawa är huvudstad i Polen, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Warszawa. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Warszawa. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Warszawa. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Warszawa, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Polen

Har du besökt Polen? Om inte så har du något att se fram emot! Polen med huvudstaden Warszawa är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.