Huvudstad i Pitcairnöarna är Adamstown

Fakta Adamstown

Valuta: New Zealand dollar (valutakod: NZD)
Tidsskillnad: Tio timmar efter Sverige
Befolkning: 40
Flygplatser:
Longitude, Latitude: -127.4393, -24.7036

Fakta Pitcairnöarna

På engelska: Pitcairn Islands
Kontinent: Oceanien
Språk: engelska och pitkern
Befolkning: 50
Statsskick: Brittiskt territorium
Nationaldag: 23 januari
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 5
Internetdomän: pn
Longitude, Latitude: -127.4393, -24.7036

Pitcairnöarnas flagga

Adamstown

Funderar du på att boka en resa till Pitcairnöarna? Huvudstaden Adamstown är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Adamstown det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Adamstown behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Adamstown året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Adamstown.

Pitcairnöarna

Pitcairnöarna i Oceanien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Adamstown, som för många är resans kulturella höjdpunkt.