Huvudstad i Paraguay är Asunción

Fakta Asunción

Valuta: Guarani (valutakod: PYG)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Flygplatser: Silvio Pettirossi Airport

Fakta Paraguay

Kontinent: Sydamerika
Språk: spanska och guarani
Befolkning: 6,2 miljoner
Nationaldag: 14 maj
Angränsande länder: Argentina, Brasilien, Bolivia
Yta (km2): 406 800
Internetdomän: py

Paraguays flagga

Asunción

Funderar du på att boka en resa till Paraguay? Huvudstaden Asunción är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Asunción det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Asunción behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Asunción året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Asunción.

Paraguay

Ska du besöka Paraguay (Sydamerika)? Paraguay är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Asunción.