Huvudstad i Panama är Panama City

Fakta Panama City

Valuta: Balboa (valutakod: PAB)
Tidsskillnad: Sex timmar efter Sverige
Flygplatser: Tocumen International, Paitilla

Fakta Panama

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 3,4 miljoner
Nationaldag: 11 mars
Yta (km2): 75 500
Internetdomän: pa

Panamas flagga

Panama City

Funderar du på att boka en resa till Panama? Huvudstaden Panama City är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Panama City det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Panama City behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Panama City året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Panama City.

Panama

Panama är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Panama City är ett givet besök under resan.