Huvudstad i Pakistan är Islamabad

Varning!

UD varnar för resor till Pakistan!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Islamabad

Valuta: Pakistansk Rupie (valutakod: PKR)
Tidsskillnad: Fyra timmar före Sverige
Befolkning: 800 000
Flygplatser: Islamabad International

Fakta Pakistan

Kontinent: Asien
Språk: urdu och engelska
Befolkning: 164 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 23 mars
Angränsande länder: Kina, Iran, Afghanistan, Indien
Yta (km2): 8,0 miljoner
Internetdomän: pk

Pakistans flagga

Islamabad

Funderar du på att boka en resa till Pakistan? Huvudstaden Islamabad är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Islamabad det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Islamabad behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Islamabad året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Islamabad.

Pakistan

Har du besökt Pakistan? Om inte så har du något att se fram emot! Pakistan med huvudstaden Islamabad är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.