Huvudstad i Nya Zeeland är Wellington

Fakta Wellington

Valuta: Nyzeeländsk dollar (valutakod: NZD)
Tidsskillnad: Elva timmar före Sverige
Befolkning: 180 000
Flygplatser: Wellington Intl

Fakta Nya Zeeland

På engelska: New Zealand
Kontinent: Oceanien
Språk: maori och engelska
Befolkning: 4,3 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 2 juni
Yta (km2): 270 500
Internetdomän: nz

Nya Zeelands flagga

Wellington

Planerar du en resa till Wellington i Nya Zeeland? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Oceanien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Wellington så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Wellington brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Wellington är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Nya Zeeland

Ska du besöka Nya Zeeland (Oceanien)? Nya Zeeland är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Wellington.